Acest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma. Este un chec care se serveste des in sezonul rece, asta pentru ca atunci dispunem mai mult de ingredientul principal, morcovul..! Atunci cand incepe sa se coaca, emana un parfum de la morcov si de la portocale ametitor. Este un chec pufos si aromat.
1) Morcovii, dupa ce i-am spalat bine, ii curatam de coaja si ii radem pe razatoarea mare.
2)Separam albusul de galbenus si mixam albusul cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.
3)Dupa ce compozitia a devenit ca o crema adaugam pe rand cele 4 galbenusuri, sarea si esenta de vanilie, amestecand pana cand totul devine omogen.
4)Peste compozitie adaugam treptat, untul(margarina) moale, coaja de la portocala rasa, zeama de lamaie si de portocala, faina, bicarbonatul si praful de copt.
5)Amestecam totul bine, dupa care pregatim forma in care coacem checul.
Eu am folosit o forma speciala pentru chec, dar l-am imbracat in hartie de copt unsa cu ulei, ca sa nu mi se lipeasca stafidele si nucile de vas. La sfarsit adaugam la compozitia de chec morcovul si amestecam usor cu o spatula.
6)Compozitia de chec va fi putin mai groasa si o punem cu o lingura in forma de chec.
7)Punem jumatate din compozitie peste care presuram jumatate din nuca si stafide, apoi restul din compozitie si restul de nuci si stafide.
Cu ajutorul unei linguri vom introduce bine in compozitie nucile si stafidele de la suprafata.
8)Aprindem cuptorul la 180 grade C,apoi introducem checul, lasandu-l la copt cca. 45 pana la 50 min., il lasam sa se raceasca, apoi il scoatem pe o farfurie.
Este un chec foarte aromat si iubit de toti, mai ales de copii, fiind dulce.
Recomand sa se taie checul dupa 2-3 ore de la racire, el fiind fraged, se poate rupe foarte usor sau se sfarama.
Pofta buna!
Specific: Iordania
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPizza vegetariana su de post este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai pregatit blatul de pizza.
Pizza vegetariana - de postSe oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...
Pasta de masline cu ceapaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiÎncă mai sunt gutui în piață ;) Vă aduc o rețetă mai ”altfel” de a conserva gutuile ;) Spor și...
Gutui murateReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii