Checul cu nuca de cocos si glazura este o reteta de chec simpla, dar foarte aromata. Glazura de lamaie se potriveste perfect cu textura pufoasa a checului cu aroma de cocos.
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga zaharul vanilat, ouale, cocosul si coaja de lamaie, se amesteca mai departe. Amestecam faina, amidonul si praful de copt. Adaugam cate putina faina, si cate putin lapte de cocos, pina se termina.
Se amesteca/mixeaza continuu. Ungem o forma cu margarina. Turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 170 °C, timp de 55-60 minute. Se lasa scurt la racit in forma, apoi se intoarce pe un gratar. Se face o glazura din zahar pudra si zeama de lamaie. Se decoreaza checul cu glazura. Se poate face si mai multa glazura si se poate acoperi in intregime. E o prajitura faramicioasa, fina, aromata. In aluat se pot amesteca si fructe confiate sau stafide (sau de-amindoua)..sau bucatele de fructe (proaspete sau din compot): piersici, caise, portocale filetate, mere..sau cirese, visine. Tavaliti-le inainte prin faina.
Checul cu nuca de cocos si glazura se potriveste perfect la micul dejun. La cafea..
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii