Chec de banane fara oua

Incalziti cuptorul la 180 grade . Intr-un se amesteca primele sase ingrediente uscate. In alt vas zdrobiti bananele foarte bine ,apoi adaugati pire

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec de banane fara oua

Ingrediente

  • 1 ceasca =250 ml
  • 3/4 ceasca faina integrala
  • 3/4 ceasca faina alba
  • 1 vf cutit sare
  • 3/4 ceasca zahar (eu folosesc zahar brun )
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri seminte de in risnite (optional)
  • 3 banane mari coapte bine (coaja cit mai patata)
  • 1/2 ceasca pireu de mere ( facut din mere curatate
  • fierte )
  • 4 linguri margarina (poate fi inlocuite cu unt sau ulei de cocos) topita
  • 1 lingura vanilie
  • 1 ceasca nuci maruntite (nu rase)
  • 1/2 ceasca stafide (cine doreste le poate inmuia in rom in prealabil)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2-3 lingurite otet sau zeama de lamiie

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 grade .

Intr-un se amesteca primele sase ingrediente uscate.

In alt vas zdrobiti bananele foarte bine ,apoi adaugati pireul de mere,vanilia si margarina topita .

Turnati amestecul de ingrediente uscate peste cel de banane si amestecati cu lingura de lemn usor pina ce toata faina a fost incorporata.

Adaugati nucile, stafidele si bicarbonatul stins cu otet ( sau zeama de lamiie .

Daca aluatul e prea uscat se mai poate adauga putina banana sau pireu de mere.

Se toarna aluatul in tr-o tava de chec unsa cu ulei si se coace 50-60 min sau pina ce scobitoarea iese curata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Prajitura marmorata cu visine
Bucataras.RO

Prajitura marmorata cu visine

O prajitura buna de sezon si pentru ca ne plac visinele!

Prajitura marmorata cu visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!