Checuri

Reteta Chec defraga

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chec rece cu biscuiti si ciocolata"
 
Se separa galbenusurile de albusuri si le punem in castroane separate.
Galbenusurile si 10 linguri de zahar le mixam bine. Peste ele turnam sucul de l

ingrediente

   15 oua
   15 linguri faina
   15 linguri ulei
   30 linguri zahar
   1 lamaie
   2 linguri Inka ness din cereale
   2 linguri cacao
   1 lingurita praf de copt
   stafide
   nuci
   1 lingura zahar pudra
   1 praf de sare
   Toate aceste ingrediente sunt necesare pentru 3 checuri maricele.

mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri si le punem in castroane separate. Galbenusurile si 10 linguri de zahar le mixam bine. Peste ele turnam sucul de la o lamaie si continuam sa mixam pana devin ca o ciulama foarte groasa. Albusurile , dupa cum am spus le-am pus separat intr-un castron (dar il alegem ceva mai mare). Impreuna cu cele 20 de linguri de zahar, 4 pliculete de zahar vanilat si un praf de sare se mixeaza spuma tare pana devine sidefie. Oprim cateva linguri din spuma de albus separat. Restul de albus il amestecam cu galbenusul cu un tel cu miscari usoare de sus in jos. Punem coaja de lamaie.




Urmeaza faina proaspat cernuta si praful de copt. Se amesteca usor pana se inglobeaza toata faina. Se pune uleiul. Toata compozitia se imparte in 3 parti egale. O parte ramane in ligheanul de la albusuri, o parte se pune in castronul de la galbenusuri si partea a treia se pune peste albusul oprit. In lighean punem stafidele. In castronul de la galbenusuri punem inka diluata cu o lingurita de apa. In castronul in care am oprit albusul punem cacaua. Totul se amesteca usoar si avem grija sa nu se lase compozitia. Ne pregatim sa punem compozitia in tavi. Se iau 3 tavi maricele. Se tapeteaza cu hartie de copt.




Compozitia se pune incepand din centrul tavii cate o lingura din fiecare culoare puse una peste alta. Dupa aceea se pun din belsug bucati mari de nuca. Se coc la foc potrivit 1/2 cca 40-45 min, in functie de materialul din care sunt confectionate tavile si de marime.


Se pudreaza cu zahar vanilat si se feliaza. Reteta Chec defraga a fost propusa de defraga pe forum culinar.ro
Alte retete de chec gasiti aici:
Chec tigru,
Chec cu visine,
Chec cu cacao si nuca

Incearca si Chec cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec defraga" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.