Checuri

Chec pufos

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
mihuta postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Desert chec marmorat"
 
Aceasta reteta de chec pufos este simpla si la indemana oricui. Rezultatul este unul de exceptie, atat ca si gust cat si ca si aspect. Checul este simplu de realizat, fiind un desert mereu la indemana.

ingrediente

   250 gr zahar
   5 linguri apa
   4 oua
   1 praf de sare
   5 linguri de ulei
   200 gr faina
   o lingura (15 gr) cacao
   zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec (optional)
   Umplutura : alune
   nuci
   stafide
   rahat.

mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat se face un sirop din 250 gr zahar si 5 linguri de apa si se da in clocot. Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma, amestecandu-se continuu. Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi cele 5 linguri de ulei (una cite una) si faina in ploaie.




Se toarna in forma de chec (daca se foloseste hartie de copt, direct, daca nu, se unge forma si se presara cu faina sau cacao). Se adauga umplutura (nucile si alunele maruntite) data prin faina.




Intr-un bol se amesteca 1 lingura de cacao cu putina apa si se toarna peste chec. Se baga la cuptor (care trebuie sa fie deja incalzit la 150 grade) si se coace pentru 40 de minute, pina cand o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata.


Cind este gata, checul pufos se presara cu zahar vanilat si nuca de cocos, iar dupa ce se raceste poate fi taiat felii.

Incearca si Chec alb cu nuci, rahat si stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite