Checuri

Reteta Chec - rulada

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chec cu sos de ciocolata (reteta video)"
 
CHECUL
Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie.
Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin, ameste

ingrediente

pt. chec (forma folosita are dimens. 20x7cm):
   80g unt moale
   80g zahar
   2 oua
   80g faina
   1/2 lingurita praf de copt
   50g migdale macinate fin
   1 lingura rom
   zeama si coaja de la 1/2 lamaie
   200g fructe uscate taiate aprox. cat o stafida
pt. rulada (tava in care am copt este de 30x30cm):
   2 oua
   2 galbenusuri
   70g zahar
   esenta de vanilie
   60g faina
   10g cacao
   1 lingura lapte
   pt. finalizare
   3-4 linguri gem (eu am folosit de zmeura pe care l-am trecut prin sita)
   2 lingurita amaretto (sau alt lichior)

mod de preparare

CHECUL


Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie.


Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin, amestecand de fiecare data, apoi migdale macinate, zeama de lamaie, faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand dupa fiecare usor.


Am pus si fructele uscate.


Am amestecat si-am turnat in forma tapetata.


Am copt aprox. 45 min la 170 C ( pana scobitoarea infipta in centru a iesit curata).


Checul l-am rasturnat pe un gratar si l-am lasat cu fata in jos ca sa se "tufleasca" partea care crescuse.





RULADA


Ouale le-am mixat bine - pana aproape si-au triplat volumul. Am adaugat zaharul si-am mixat pana acesta s-a topit.


Am adaugat apoi laptele si vanilia, am amestecat o data, am pus si faina cernuta impreuna cu cacao si-am amestecat usor de jos in sus.


Am turnat in tava cu hartie de copt.


Am copt aprox. 10 minla 190 C. Cand s-a facut l-am scos din tava, cu tot cu hartie, l-am asezat, cu fata in jos, pe alta hartie si-am desprins hartia de copt.





ASAMBLARE


Gemul l-am frecat putin cu lichiorul.


Blatul inca fierbinte l-am uns (pe partea care a fost lipita hartia de copt) cu gem.


Am asezat checul (cu latura) pe blat la o distanta de margine de aprox. jumatate din latimea checului si l-am rulat cu blatul cu ajutorul hartiei, presand usor sa se lipeasca blatul de chec.


Am taiat blatul incat cele doua margini sa vina una langa alta, nu sa se suprapuna


Am taiat si marginile laterale de blat care era in plus


Am pudrat checul-rulada cu cacao, pe toate partile si l-am lasat sa se raceasca bine, dupa care l-am taiat.


















Pofta buna!





Reteta Chec - rulada a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro





Alte retete de chec gasiti aici:


Chec tigru,


Chec cu visine
Incearca si Chec rapid
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec - rulada" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.