Coronita cu fructe confiate

Coronita cu fructe confiate este un desert excelent. pentru a pregati aceasta reteta de prajitura cu fructe aveti nevoie de coaja de lamaie si portocala, coniac, branza, unt,faina, zahar, oua

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Coronita cu fructe confiate

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 175 g unt
  • 175 g zahar pudra
  • 250 g branza cremoasa
  • 3 oua
  • 125 ml lapte dulce
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cognac
  • Coaja de lamaie si portocala
  • 50 g nuci
  • 50 g stafide “blonde”
  • 50 g stafide brune
  • 50 g rahat colorat
  • 150 g fructe uscate si confiate (coaja de portocale
  • merisor
  • papaya
  • banana
  • curmale
  • mango)
  • 1 varf cutit pudra de ghimbir

Mod de preparare

Freci untul cu zaharul pudra pana devine spuma, adaugi ouale pe rand si freci dupa fiecare. Adaugi coaja rasa, aromele si branza. Dupa ce am omogenizat-o punem faina cernuta cu praful de copt si la sfarsit fructele maruntite impreuna cu nucile si rahatul, alternand cu laptele. Daca doriti puteti sa le tavaliti putin prin faina ca sa fiti sigure ca nu se lasa la fund. Lasi aluatul sa se odihneasca 45 de minute la loc cald. Intinzi aluatul in foaie, il rulezi si il pui in forma. Se unge cu putin galbenus si se da la cuptorul incins pentru circa o ora. Se poate pudra cu zahar aromatizat cu vanilie.


Se poate pudra cu zahar vanilat, iar apoi se feliaza.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc