Pune laptele impreuna cu zaharul la foc mic, si adu la punctul de fierbere. Adauga usor miezul de nuca macinat, ia de foc, adauga si stafidele, coaja de lamaie, romul si scortisoara. Lasa aceasta compozitie sa se raceasca, dupa care adauga frisca lichida batuta bat. Cu aceasta crema vei umple clatitele pe care apoi le impaturi in 4 si le asezi intr-o farfurie unsa cu unt.
Ca sa faci clatitele, urmeaza reteta aluatului de clatite.
Pentru sosul de ciocolata:
Mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul, putin lapte si faina pana obtii o compozitie omogena. Pune restul de lapte la fiert impreuna cu extractul de vanilie, frisca lichida si ciocolata amaruie taiata bucatele. Dupa ce s-a topit ciocolata adauga amestecul de galbenusuri, amestecand continuu cu telul, ca sa nu se formeze cocoloase. Amesteca pana cand sosul incepe sa se ingroase si nu se simte gust de faina. Scalda cu acest sos de ciocolata clatitele calde.
Clatitele Gundel sunt delicioase calde.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe