Dorayaki, clatite japoneze

Dorayaki sunt clatitele japoneze, foarte usor de preparat, delicioase, ce au ingrediente la indemana oricui. Sunt perfecte pentru desert sau micul dejun.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Dorayaki, clatite japoneze

Ingrediente

  • 200gr faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita praf copt
  • 2 linguri miere
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri apa.

Mod de preparare

1. Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.

2. Adaugam faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam si cele 2 linguri miere si amestecam.

3. La sfarsit punem praful de copt dizolvat in apa,amestecam si lasam aluatul cel putin 30 minute acoperit la frigider.

4. Punem la incins o tigaie de teflon(nu o ungem cu nimic). Umplem un polonic pe jumatate si lasam sa curga aluatul in tigaie fara sa zgaltaim tigaia aluatul isi ia forma rotunda singur). Cand apar primele bolboroace pe suprafata clatitei intoarcem pe partea cealalta. Ambele fete trebuie sa fie netede si maronii iar bordura sa fie deschisa la culoare.


Clatitele japoneze se servesc ca atare sau cu gem.

Pofta buna! Reteta Dorayaki, clatite japoneze a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci