Deserturi de vara
Pregatim un vas, adaugam faina, amestecam cu un praf de sare, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam ouale batute, laptele, uleiul, esenta de vanilie. Amestecam bine pana devine omogena sa nu aiba cocoloase. Lasam 30 minute, apoi, intr-o tigaie unsa cu putin ulei, rumenim fiecare clatita pe ambele parti.
Crema-topim ciocolata cu 200 ml frisca,lasam sa se raceasca bine, dupa care mixam pana isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata. 200 g capsune taiate bucati, amestecam bine.
Intr-o tava de chec, o tapetam cu folie alimentara, asezam clatitele in asa fel incat sa treaca peste margine, adaugam 1/3 crema, capsunile (intregi), ungem o clatita cu crema si adaugam deasupra, adaugam restul de crema ramasa si acoperim cu clatitele de pe margine. Dam la rece cateva ore, scoatem terina din tava si o decoram cu ciocolata topita sau dupa preferinta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii