Cozonac pufos traditional

Pentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta aluatul. Se pune apoi sarea, zaharul.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Cozonac pufos traditional

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg de faina
  • 1 1/2 pahare de lapte
  • 6 oua
  • 300 g unt sau margarina
  • 1 1/2 - 2 pahare zahar
  • 40 -50 g drojdie
  • 3/4 lingurita sare
  • 150 g stafide
  • jumatate praf de vanilie

Mod de preparare

Pentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta aluatul. Se pune apoi sarea, zaharul frecat bine cu galbenusurile, untul topit sau margarina, albusurile batute spuma, se amesteca totul, se presara cu faina, se acopera si se pune sa stea peste noapte intr-un loc ferit de curent. Dimineata se adauga restul de faina, vanilie amestecata cu zahar si se framinta aluatul la fel cum s-a descris in reteta  Cozonac pufos cu stafide. Aluatul se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce a crescut, se adauga stafide, se amesteca si se asaza in forme. In rest se procedeaza la fel cum s-a aratat in reteta de cozonac pufos amintit mai devreme.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc