Cozonac

Reteta Colac vienez

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Colacul vienez este o reteta utila pentru Paste. La prepararea retetei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, unt, zahar, vanilie, coaja de portocale.

ingrediente

   aluat de cozonac
   150 g unt
   150 g zahar pudra
   vanilie
   3 linguri coaja de portocale din dulceata
   taiata bucati mici.

mod de preparare

Pentru pregatirea cremei necesare colacului vienez procedam astfel:



Se freaca untul cu zaharul si vanilia pana se face ca o spuma si se lasa la rece. Se intinde din aluat o foaie patrata de grosimea unui deget. Se intinde cu cutitul peste toata foaia untul frecat (in strat uniform), se presara cu coaja de portocale. Foaia astfel unsa se impatura in trei, astfel ca treimea din dreapta sa vina asezata peste treimea din stanga. Se taie repede in lungime trei fasii egale si se impletesc. Se unesc capetele si colacul obtinut se aseaza intr-o forma rotunda (cratita), captusita cu hartie unsa cu unt. Se lasa sa creasca putin in forma si se da la cuptor la foc mic, pana se ridica frumos, apoi focul se intareste putin. Se scoate din forma dupa ce s-a racit.


Poate fi servit dupa ce s-a racit.



Lapte de pasare



Pasca cu smantana



Prajitura cu branza de vaci

Incearca si Cozonac de ciocolata cu alune
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac vienez" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.