Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de cozonac cu alune si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: alune, stafide, oua, unt, faina, lapte, zahar, coaja de lamaie, drojdie, zahar pudra.
Se freaca 250g unt pana devine spuma. Se adauga pe rand 10 galbenusuri, 10 linguri de faina, 8 linguri de lapte caldut in care au fost adaugate 4 linguri de zahar.
Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut si se adauga compozitiei, impreuna cu purina sare, coaja de lamaie, 100g stafide albe. La final se adauga albusurile batute spuma.
Aluatul rezultat se imparte in 2 si se pune in 2 forme de cozonac., unse in prealabil cu unt si tapetate cu alune. Se lasa cozonacii sa creasca la loc cald. Dupa ce au crescut, se baga in cuptorul incalzit in prealabil pentru aproximativ o ora.
Cand sunt gata pot fi presarati cu zahar pudra.
Alte retete de cozonac recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii