Cozonac de sarbatoare

Pentru aceasta reteta de cozonac aveti nevoie de mai multe ingrediente pentru a fi gustos. Pe langa obisnuitele faina, zahar, drojdie mai puneti si fructe uscate (merisor, coaja de portocale confiata, stafide, curmale, prune uscate, papaya)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac de sarbatoare

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 4 galbenusuri
  • 1 albus
  • Sare
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 ml smantana
  • ½ l lapte
  • 60 g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • Coaja de lamaie si portocala
  • Esente
  • 2 maini de fructe uscate (merisor
  • coaja de portocale confiata
  • stafide
  • curmale
  • prune uscate
  • papaya)
  • Umplutura :
  • ½ kg nuca macinata
  • Zahar dupa gust
  • 1-1/2 pahar de lapte clocotit

Mod de preparare

Cerni faina intr-un lighean, faci o gaura la mijloc si torni maiaua facuta separat dintr-un paharel de lapte cald, putin zahar si drojdia sfaramata. Cand a crescut adaugi restul de lapte cald amestecat cu zaharul si untul topit si caldut, smantana si galbenusurile. Amesteci pana nu se mai lipeste de vas. Adaugi alternativ albusul batut si uleiul caldut. La sfarsit punem si fructele. Se framanta apoi se bate aluatul de masa. Lasi la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul. Nuca se macina dar nu foarte marunt si se amesteca cu zahar si lapte oparit pana se face o compozitie mai groasa. Se intinde coca cu mana si se pune compozitia de nuca apoi se ruleaza. Se da la cuptor.


Se serveste cu o bautura calda.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci