Cozonac

Cozonac la tava cu visine si crema

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:50m 
timeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin. Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si faina. Se lasa 35-40 min

ingrediente

   Aluat: 1/2 cub drojdie
   100 ml lapte
   250 g faina
   un praf de sare
   50 g unt moale
   1 ou
   50 g zahar
   Umplutura: 6 galbenuse
   250 g zahar
   500 g mascarpone
   1 kg brinza de vaci
   1 plic budinca de vanilie praf
   albusele + 125 g zahar
   2 linguri cacao
   1 kg visine

mod de preparare

Pentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin. Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si faina. Se lasa 35-40 min intr-un loc cald acoperit cu un prosop de bucatarie. Galbenusele se amesteca cu zaharul si mascarpone. Se incorporeaza usor brinza dulce de vaci si budinca praf. Albusele se bat spuma tare cu 125 g zahar si se amesteca cu masa de galbenuse. 1/3 din acesta crema se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Aluatul se pune in tava in strat subtire. Se toarna crema de cacao. Crema alba se amesteca cu visinele si se toarna deasupra. Se coace 70 min la foc potrivit.
Se serveste rece taiata patrate.
Incearca si Pasca cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac la tava cu visine si crema" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite