Cozonac trandafir

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, putin indulcit si cu o lingura de faina din cantitatea indicata. Se lasa putin la cald, apoi se amesteca cu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 2 oua intregi
  • 1 pahar lapte
  • 40 g drojdie
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar tos
  • rom
  • vanilie
  • 50 g stafide
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, putin indulcit si cu o lingura de faina din cantitatea indicata. Se lasa putin la cald, apoi se amesteca cu faina, ouale si restul de lapte. Se face o coca bine framintata, din care se intinde o foaie cam de 2 cm. Se freaca untul cu zaharul pina devine spumos, apoi se intinde pe toata suprafata foii intinse. Se ruleaza foaia si se taie bucati egale, de 4-5 cm. Se unge o tava rotunda, se presara cu zahar tos, apoi se pun feliile cu taietura in sus, una linga alta si una la mijloc. Se lasa 20-30 minute sa creasca, se unge cu ou si se da la cuptor. Se scoate intreaga rasturnindu-se pe o farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci