Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia de
Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia de aluat pe fund. Se mai iau alte doua bucati, din care se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc, si se aseaza de jur imprejur, lipit de marginea tavii, apasind capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa la crescut.
Pentru umplutura se freaca bine 6 galbenusuri cu zaharul si vanilia. Cand galbenusurile sunt ca o crema, se agauga batoanele de ciocolata, muiate la foc cu o lingurita de apa. Se amesteca totul bine, si loa urma se pun cele 6 albusuri spuma. Se toarna umplutura peste aluatul din tava, se presara deasupra migdale curatate si taiate in lung, se da la cuptor cam trei sferturi de ora.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii