Cozonac

Reteta Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare!

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat (Reteta Video)"
 
Pasca in doua culori, cu aluat cu cacao si crema fina si vanilata de branza este un deliciu. Blatul de ciocolata nu este prea gros, asa ca este perfecta pentru masa de Pasti.

ingrediente

ALUAT DE CACAO:
   100 gr unt la t camerei
   un pahar de zahar pudra (eu.... pun doar o jumatate)
   zahar vanilat cat si cum vreti
   2 linguri pline cacao
   1 pahar cu faina
   1 ou
   2 pahare cu lapte
   un plic de praf de copt (sau cum e in cazul meu ca aici asa se gaseste
   2 lingurite)
   1/4 lingurita sare
    
UMPLUTURA DE BRANZA:
   500 gr branza(cine dispune poate puna mai multa un pic
   aici e cam dupa gusturi si cam cat de inalta vrei s-o faci) 100 gr unt 1 pahar zahar pudra un praf de sare 4 galbenusuri o lamaie 2 linguri de faina zahar vanilat (optional
   cu cat mai mult cu atat mai bun)

mod de preparare

1. Se pune untul intr-un castron si zaharul si se mixeaza bine, pana se face o crema




2. se adauga si oul si se mai mixeaza putin




3. se adauga si faina , cacaoa, zaharul vanilat, laptele si se mixeaza bine pana se obtine un aluat ca de chec.




4. cuptor preincalzit la 180grade




5. 3/4 din aceasta compozitie se toarna in vasul tapetat bine cu unt si pudrat cu faina,vasul in care alegeti sa coaceti pasca




6. se da la cuptor pana se intareste, mie mi-a luat cam 10 min




7. se bat albusurile de la cele 4 oua si se dau deoparte




8. intr-un castron se amesteca branza , galbenusurile, sarea, zah vanilat , coaja de lamaie rasa si zaharul




9. se amesteca albusurile usor, de sus in jos,in crema de branza veti obtine o compozitie aerata, parfumata din cale-afara




10. in acest timp compozitia de cacao este gata.Fara sa va grabiti ...nivelati usor compozitia de branza peste blatul de cacao gata copt.




11. turnati apoi si cealalta compozitie de cacao (1/4) peste amstecul de branza si bagati la cuptor pt 40-45 min in functie de cuptor...la aceeasi temperatura 180 pe grataru din mijloc al cuptorului.




12. dupa 15-20 min puteti reduce la 170. vedeti aici timpul e greu de aproximat...oricum nu scapati mai mult la coacere pt ca se va inrosi la mijloc ...si nu mai are acelasi aspect. dak dupa 45 min bagati o scobitoare sau betisor de frigarui, si mai iese asa doar un pic de compozitie , asta nu inseamna ca nu e copt. cand se va raci se va inchega de minune, asta e regula la branza.




Lasati pasca sa se raceasca bine dupa care o puteti servi.


Pofta buna! Speram sa va placa! Reteta Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare! propusa de nico-vya pe forum culinar.

Incearca si Pasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare!" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.