Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare!

Pasca in doua culori, cu aluat cu cacao si crema fina si vanilata de branza este un deliciu. Blatul de ciocolata nu este prea gros, asa ca este perfecta pentru masa de Pasti.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare!

Ingrediente

  • ALUAT DE CACAO:
  • 100 gr unt la t camerei;
  • un pahar de zahar pudra (eu.... pun doar o jumatate);
  • zahar vanilat cat si cum vreti;
  • 2 linguri pline cacao;
  • 1 pahar cu faina;
  • 1 ou;
  • 2 pahare cu lapte;
  • un plic de praf de copt (sau cum e in cazul meu ca aici asa se gaseste
  • 2 lingurite);
  • 1/4 lingurita sare;
  •  
  • UMPLUTURA DE BRANZA:
  • 500 gr branza(cine dispune poate puna mai multa un pic
  • aici e cam dupa gusturi si cam cat de inalta vrei s-o faci); 100 gr unt; 1 pahar zahar pudra; un praf de sare; 4 galbenusuri; o lamaie; 2 linguri de faina; zahar vanilat (optional
  • cu cat mai mult cu atat mai bun)

Mod de preparare

1. Se pune untul intr-un castron si zaharul si se mixeaza bine, pana se face o crema

2. se adauga si oul si se mai mixeaza putin

3. se adauga si faina , cacaoa, zaharul vanilat, laptele si se mixeaza bine pana se obtine un aluat ca de chec.

4. cuptor preincalzit la 180grade

5. 3/4 din aceasta compozitie se toarna in vasul tapetat bine cu unt si pudrat cu faina,vasul in care alegeti sa coaceti pasca

6. se da la cuptor pana se intareste, mie mi-a luat cam 10 min

7. se bat albusurile de la cele 4 oua si se dau deoparte

8. intr-un castron se amesteca branza , galbenusurile, sarea, zah vanilat , coaja de lamaie rasa si zaharul

9. se amesteca albusurile usor, de sus in jos,in crema de branza veti obtine o compozitie aerata, parfumata din cale-afara

10. in acest timp compozitia de cacao este gata.Fara sa va grabiti ...nivelati usor compozitia de branza peste blatul de cacao gata copt.

11. turnati apoi si cealalta compozitie de cacao (1/4) peste amstecul de branza si bagati la cuptor pt 40-45 min in functie de cuptor...la aceeasi temperatura 180 pe grataru din mijloc al cuptorului.

12. dupa 15-20 min puteti reduce la 170. vedeti aici timpul e greu de aproximat...oricum nu scapati mai mult la coacere pt ca se va inrosi la mijloc ...si nu mai are acelasi aspect. dak dupa 45 min bagati o scobitoare sau betisor de frigarui, si mai iese asa doar un pic de compozitie , asta nu inseamna ca nu e copt. cand se va raci se va inchega de minune, asta e regula la branza.

Lasati pasca sa se raceasca bine dupa care o puteti servi.


Pofta buna! Speram sa va placa! Reteta Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare! propusa de nico-vya pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Pizza casei cu blat din faina integrala
Bucataras.RO

Pizza casei cu blat din faina integrala

De mult imi era gandul la o pizza, asa ca astazi am hotarat sa fac una ceva mai sanatoasa, cu blat din faina integrala si...

Pizza casei cu blat din faina integrala
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!