Prajitura festiva cu trei umpluturi sau cozonac la tava

Am fiert laptele cu zaharul, am lasat putin la rece ai am dizolvat drojdia am cernut faina, am adaugat galbenusurile si sarea. Am incorporat drojdia,

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura festiva cu trei umpluturi sau cozonac la tava

Ingrediente

  • 650 g faina 1/2 lingurita sare 4 galbenusuri 40 g drojdie 150 ml lapte gras 100 g zahar un plic zahar vanilinat 150 g margarina topita coaja rasa de lamaie Umplutura: 4 albusuri batute praf de sare 100 g zahar 200 g nuca macinata 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Am fiert laptele cu zaharul, am lasat putin la rece ai am dizolvat drojdia am cernut faina, am adaugat galbenusurile si sarea. Am incorporat drojdia, 50 g margarina, vanilia, coaja de lamaieam adaugat treptat restul de margarina si am framantat 25-30 de minute, apoi l-am lasat la dospit o ora. UMPLUTURA: am batut albusurile spuma cu un praf de sares si zaharul, am adaugat nuca, vanilia, coaja de lamaie, coaja de portocala si romul. Am taiat rahatul feliute. Am impartit aluatul in patru Am tapetat tava de aragaz cu hartie, am intins prima foaie si am uns-o cu gem (un borcan de 400 g). Am intins a doua foaie, am turnat umplutura de nuca. Am intins a treia foaie, am uns-o cu restul de gem, am asezat rahatul, am stropit cu zeama de la jumatate de lamaie si am presarat nuca. Am intins ultima foaie si am apasat usor marginile. Am uns prajitura cu un ou batut cu o lingura de smantana. Am presarat nuca macinata si am dat-o la cuptor pentru 50 de minute (verificati cu scobitoarea). Am lasat-o la racit 15 minute si am taiat marginile.


Pofta buna! Reteta Prajitura festiva cu trei umpluturi a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro Alte retete de cozonac gasiti aici: Cozonacei mici, mici, Rotocol polonez, Cozonaci Babani

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci