Se pun 4 linguri de zahar intr-o cratita de 2 l si se caramelizeaza, fara sa se arda. Se rasuceste cratita cu atentie, in asa fel incat zaharul ars s
Se pun 4 linguri de zahar intr-o cratita de 2 l si se caramelizeaza, fara sa se arda. Se rasuceste cratita cu atentie, in asa fel incat zaharul ars sa acopere peretii de jur-imprejur. Se bat cu telul ouale amestecate cu zaharul si vanilia. Cand au crescut suficient, se toarna peste ele laptele clocotit si apoi totul se strecoara printr-o sita deasa si se toarna compozitia in cratita tapetata cu zahar ars. Cratita se asaza intr-un alt vas cu apa si se fierbe 45 de minute la bain-marie, in cuptor. Cand se aduna de pe margini, crema este gata. Rece, crema se rastoarna pe un platou.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Crema de visine
Tort cu mere si crema de zahar ars
Prajitura cu crema de caramel
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii