Crema de ciocolata cu lapte praf

Se cerne laptele praf impreuna cu praful de cacao intr-o oala emailata, se omogenizeaza si se amesteca cu un sirop din zahar si apa, fiert la foc mic

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr lapte praf
  • 200 gr zahar tos
  • 100 ml apa
  • 100 gr unt
  • 10 nuci tocate
  • 3 linguri de cacao

Mod de preparare

Se cerne laptele praf impreuna cu praful de cacao intr-o oala emailata, se omogenizeaza si se amesteca cu un sirop din zahar si apa, fiert la foc mic. Siropul se toarna fierbinte peste amestecul de lapte si cacao, se amesteca incet ca sa se incorporeze bine in compozitie, apoi se adauga untul, continuand operatia. Se pun nucile tocate marunt si se lasa crema sa se raceasca.

Se foloseste pentru umplut torturi, prajituri sau fursecuri, dar se serveste si simpla, acoperita cu frisca proaspata.

Alte retete dulciuri:

Ciocolata de casa

Tiramisu

Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc