Creme

Crema de ciocolata si frisca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
katia postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-un vas la foc mic, pina se topeste. Se adauga laptele si se lasa sa se ingroase compozitia, amestecind din

ingrediente

   125 g unt (jumatate de pachet)
   200 g zahar pudra
   1 ceasca de lapte
   100 g ciocolata de menaj
   1 pahar de frisca batuta
   1 pliculet zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie

mod de preparare

Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-un vas la foc mic, pina se topeste. Se adauga laptele si se lasa sa se ingroase compozitia, amestecind din cind in cind. Cu o lingura de lemn, se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga ciocolata si se amesteca repede ca sa nu se taie crema. (Se aromatizeaza cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie). Se pune apoi treptat frisca, amestecand usor ca sa omogenizeze bine.


Crema se distribuie in cupe sau castronele, se orneaza cu frisca, se rade ciocolata alba si neagra pe deasupra si se tine in frigider, pana se raceste bine.
Incearca si Gelatina de zmeura
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata si frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Creme
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite