Crema de zahar ars cu vanilie si frisca

Pentru crema de zahar ars cu vanilie si frisca se arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu patru linguri de apa fierbinte.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g zahar
  • 3 foi gelatina
  • 6 linguri apa
  • 4 albusuri
  • 250 g frisca
  • vanilie.

Mod de preparare

Pentru crema de zahar ars cu vanilie si frisca se arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu patru linguri de apa fierbinte si se lasa sa mai fiarba pana scade cantitatea pe jumatate. Intre timp se topesc foile de gelatina cu doua linguri de apa clocotita si se amesteca cu siropul de zahar lars; se tin pe marginea masinii, la cald. Se bat spuma albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus, cat este foarte fierbinte, se bat din nou impreuna si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se adauga, amestecand usor, frisca batuta cu putin zahar vanilat. Se toarna compozitia intr-o forma udata cu apa, se lasa cateva ore la gheata si se rastoarna.


Crema de zahar ars cu vanilie si frisca se serveste cu frisca batuta si cu biscuiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori