Pentru crema de zahar ars cu vanilie si frisca se arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu patru linguri de apa fierbinte.
Pentru crema de zahar ars cu vanilie si frisca se arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu patru linguri de apa fierbinte si se lasa sa mai fiarba pana scade cantitatea pe jumatate. Intre timp se topesc foile de gelatina cu doua linguri de apa clocotita si se amesteca cu siropul de zahar lars; se tin pe marginea masinii, la cald. Se bat spuma albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus, cat este foarte fierbinte, se bat din nou impreuna si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se adauga, amestecand usor, frisca batuta cu putin zahar vanilat. Se toarna compozitia intr-o forma udata cu apa, se lasa cateva ore la gheata si se rastoarna.
Crema de zahar ars cu vanilie si frisca se serveste cu frisca batuta si cu biscuiti.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdePlacinta cu mere e senzationala mai ales cand pui scortisoara multa, nucsoara si vanilie. Reteta video o gasesti mai sus.
Desert placinta cu mereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii