Crema de zahar ars este o reteta clasica si foarte indragita. Daca veti incerca si varianta de crema de zahar ars cu crema de branza philadelphia, veti ramane impresionati.
Cele 50g de zahar se pun intr-o craticioara pe foc potrivit si se lasa, fara a se amesteca, pana se caramelizeaza. Se toarna imediat in forma de copt, iar aceasta se rasuceste usor astfel incat toata baza sa se imbrace in caramel.
Observatie: forma folosita de mine are diametrul de 18cm si crema nu iese foarte inalta, deci cine o doreste mai inalta poate folosi o forma mai mica sau poate mari cantitatile ingredientelor.
Intr-un castron se freaca bine branza-crema. Se toarna usor laptele "evaporat", amestecand continuu. Totul se toarna intr-o craticioara, se adauga si laptele si zaharul si se tine pe foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana aproape sa inceapa sa fiarba.
Intre timp, intr-un castron, se bat putin ouale intregi si galbenusurile. Peste ele se toarna usor, amestecand continuu, compozitia de lapte fierbinte. Se strecoara printr-o sita (nu foarte deasa) direct in forma de copt. Aceasta se pune in tava de la cuptor, iar in tava se toarna apa fierbinte - de aprox. 1cm inaltime. Se da la cuptor si se coace 50 de minute la 130°C sau pana cand crema este bine "inchegata" deasupra.
Se scoate crema de zahar ars din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe farfurie.
Pofta buna! Reteta Crema de zahar ars Philadelphia a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaSe toaca marunt tarhonul, hatmatuchiul si arpagicul si se pun sa fiarba cu otetul si cu 3-4 boabe de piper. Cand otetul a...
Sos de legumeUsor si rapid, delicios in orice moment al zilei.
Milkshake de Banane si CapsuniSe curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute....
Sos de ciuperciDulce,aromata si un pic parfumata,cu afumatura,merge savurata cu placere in oricare din zilele friguroase!
Supa crema de dovleac,cu gutuie si jambonUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraDaca nu as fi scos din greseala cozile de la creveti, ati fi vazut ce "arcuri" frumoase s-ar fi facut din coditele lor, mai...
Arc de creveti cu orez basmatiIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii