Jeleuri St. Clement

Aceste jeleuri se prepara rapid si usor si sunt delicioase. Gasiti aceasta reteta de jeleu pe culinar.ro, alaturi de alte retete de dulciuri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 foi de gelatina
  • 6 lamai
  • 4 portocale
  • 150 gr zahar

Mod de preparare

Se pune gelatina in apa rece cca 5 minute. Se cojesc 6 fasii de coaja de lamaie si portocala, care se pun intr-un vas cu 400 ml apa si zaharul. Se fierb la foc mic, pana se dizolva zaharul. Se ia vasul de pe foc, iar cojile se arunca. Se stoarce gelatina de apa si se amesteca in vas pana se dizolva. Se lasa apoi la racit. Se storc lamaile si portocalele pana se obtin cate 150 ml suc din fiecare. Se amesteca in vas. Se strecoara jeleul printr-o sita deasa si se toarna in pahare. Se pun la rece, timp de 4 ore, pentru a se intari.


Jeleul se serveste rece.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Lapte de pasare
Pasca cu ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc