Mousse au chocolat - crema

Mousse au chocolat este o crema delicioasa usor de pregatit. Gasiti aceasta reteta pe culinar.ro, alaturi de multe alte retete de creme.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri coniac
  • 3 linguri expresso
  • 2 ou
  • 100 gr frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Mousse au chocolat este o crema delicioasa usor de pregatit. Pentru a prepara acest desert se toaca ciocolata si se topeste in bain-marie. Se adauga apoi coniacul si espresso-ul. Separat se bat galbenusurile cu zaharul vanilat. Albusurile se bat cu zahar. In compozitia de ciocolata se inglobeaza intai galbenusurile, apoi frisca batuta. Se inglobeaza la final albusul batut. Spuma de ciocolata se toarna in pahare si se lasa la frigider cca 3 ore.


Mousse au chocolat se serveste presarata cu un strat gros de cacao.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc