Serbet de lamaie

Se pun la fiert zaharul cu apa si se ia de pe foc, dupa ce siropul s-a legat. Se lasa la racit si se freaca cu o lingura pana cand incepe sa-si schim

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare apa
  • 1 kg zahar
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se pun la fiert zaharul cu apa si se ia de pe foc, dupa ce siropul s-a legat. Se lasa la racit si se freaca cu o lingura pana cand incepe sa-si schimbe culoarea. Se adauga zeama si coaja de la o lamaie si se freaca pana cand amestecul devine o pasta catifelata. Aceasta se pune in borcane si se acopera cu celofan sau capac.


Se serveste dupa cateva zile.

Alte retete:

Ciocolata de casa Lapte de pasare Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci