Mousselina de caise

Pulpa de caise zdrobite si laptele se pun pe foc intr-o craticioara, la incalzit. Zaharul se mixeaza cu galbenusele pana se albesc, se adauga amidonu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mousselina de caise

Ingrediente

  • 100 g caise (eu am folosit din compot)
  • 100 g lapte
  • 65 g zahar
  • 2
  • 5 galbenuse (50 g) - (o sa mai aveti nevoie de 1
  • 5 galbenuse la alta crema
  • asa ca vedeti cum impartiti unul in jumatati)
  • 16 g amidon
  • 100 g unt
  • 5 g gelatina
  • 55 g frisca lichida

Mod de preparare

Pulpa de caise zdrobite si laptele se pun pe foc intr-o craticioara, la incalzit.

Zaharul se mixeaza cu galbenusele pana se albesc, se adauga amidonul si se omogenizeaza.

Apoi peste ele se toarna putin din amestecul lapte-caise fierbinte, se amesteca, si se rastoarna totul in craticioara peste restul de lapte. Se continua pana la fierbere, apoi opreste focul.

Gelatina se inmoaie si apoi dizolva (conform instructiunilor de pe plic).

Se adauga la compozitie impreuna cu untul, iar dupa ce s-a racit complet se mixeaza putin pana se aereaza usor si se adauga frisca batuta.


Pofta buna!

Reteta Mousselina de caise a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Reteta in care se foloseste mousselina de caise este:

Tort cu caise, zmeura si migdale a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori