Mousselina de caise

Pulpa de caise zdrobite si laptele se pun pe foc intr-o craticioara, la incalzit. Zaharul se mixeaza cu galbenusele pana se albesc, se adauga amidonu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mousselina de caise

Ingrediente

  • 100 g caise (eu am folosit din compot)
  • 100 g lapte
  • 65 g zahar
  • 2
  • 5 galbenuse (50 g) - (o sa mai aveti nevoie de 1
  • 5 galbenuse la alta crema
  • asa ca vedeti cum impartiti unul in jumatati)
  • 16 g amidon
  • 100 g unt
  • 5 g gelatina
  • 55 g frisca lichida

Mod de preparare

Pulpa de caise zdrobite si laptele se pun pe foc intr-o craticioara, la incalzit.

Zaharul se mixeaza cu galbenusele pana se albesc, se adauga amidonul si se omogenizeaza.

Apoi peste ele se toarna putin din amestecul lapte-caise fierbinte, se amesteca, si se rastoarna totul in craticioara peste restul de lapte. Se continua pana la fierbere, apoi opreste focul.

Gelatina se inmoaie si apoi dizolva (conform instructiunilor de pe plic).

Se adauga la compozitie impreuna cu untul, iar dupa ce s-a racit complet se mixeaza putin pana se aereaza usor si se adauga frisca batuta.


Pofta buna!

Reteta Mousselina de caise a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Reteta in care se foloseste mousselina de caise este:

Tort cu caise, zmeura si migdale a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc