Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga glucoza sau otetul, se curata siropul de spuma si se sterg peretii
Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga glucoza sau otetul, se curata siropul de spuma si se sterg peretii vasului cu o carpa inmuiata in apa rece. Se repeta operatiunea de 2-3 ori. Dupa 15-20 de minute de fiert, se rastoarna fondantul intr-un alt vas, se stropeste cu putina apa si se lasa la racit, dupa care se amesteca cu o lingura de lemn si se aduce intr-un singur loc, timp de 10-15 minute.
Se poate colora cu diferiti coloranti sau cu zahar ars, cacao, cafea etc. Se foloseste pentru glazuri, creme.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa Gogosi pufoase Papanasi
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradSimple și usor de facut, cu ingrediente putine!
Desert rondele din foietaj umplute cu mereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii