coltunasii sunt un desert obligatorui in meniul oricarui copil. Fie ca ii prepari cu cirese, capsuni, caise sau prune, ei sunt mereu la fel de deliciosi.
Se face o coca din faina, oua, putina sare si jumatate pahar de apa. Se framanta totul si se intinde o foaie subtire de 1-2 mm, se taie patrate, care se umplu apoi cu cate 2-3 cirese. Se lipeste in forma de triunghi, dupa care se pune o oala mare, cu 3 litri de apa cu sare, la fiert. Cand apa fierbe se adauga coltunasii si se amesteca imediat cu o lingura, ca sa nu se lipeasca intre ei si sa se poata fierbe. Dupa ce coltunasii s-au lasat la fund se pot scoate. Se pun la scurs, se clatesc in apa calda, se scurg si se pun intr-un alt vas.
Peste ei se toarna untul topit si se servesc asa, sau se pot praji in unt foarte incins ca sa se rumeneasca.
Coltunasii cu cirese se servesc la ceai

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii