Gogosele cu rom

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt. Se adauga zaharul, romul,ouale,sarea si untul cubulete si se framanta cu mixerul pana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gogosele cu rom

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 gr zahar
  • 2 cl rom=20 ml rom
  • 3 oua
  • 1 praf sare
  • 130 gr unt
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.

Se adauga zaharul, romul,ouale,sarea si untul cubulete si se framanta cu mixerul pana devine un aluat omogen.

Intre timp se pune uleiul la incalzit.

Pe plaseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat groasa de cca 1 cm si se taie dupa preferinta(eu am facut patratele).

Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc si se lasa sa se scurga bine pe prosoape de hartie.

Gogoselele se tavalesc prin zahar pudra si se servesc cat sunt caldute.
Pofta buna!

Reteta Gogosele cu rom a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete de gogosi aici:

Gogosi Marbella ,

Gogosi carnaval ,

Gogosi cu susan si miere .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc