Se lasa drojdia sa dospeasca intr-o cana cu putina apa calduta, faina si 1 lingurita zahar. Se adauga la restul de ingrediente si se framanta bine (
Se lasa drojdia sa dospeasca intr-o cana cu putina apa calduta, faina si 1 lingurita zahar.
Se adauga la restul de ingrediente si se framanta bine ( pana se desprinde de pe vas) un aluat cat mai moale.
Se lasa la dospit 1 ora.
Se unge masa de lucru cu ulei, se intinde o foaie de aprox 1cm grosime de aluat si se taie forme cu un pahar ( in cazul meu).
Se prajesc in ulei incins . Se dau prin zahar pudra ( optional).
Pofta buna!
Reteta Gogosi a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi gasiti aici:
Gogosi cu nectarine
Gogosi din aluat pripit ,
Gogosi traista la cuptor
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAm tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar...
Pastramă din mușchiuleț de porcPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii