Gogosi aromate

Gogosile aromate fac parte din retetele de gogosi foarte simple. Aceste gogosi se fac din: faina, oua, zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosi aromate

Ingrediente

  • 500 g faina
  •  
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta portocale
  • 1 cub drojdie
  • 100 g zahar pudra
  • ulei

Mod de preparare

Gogosile simple si aromate sunt cele mai bune dulciuri care se pot combina cu diferite dulceturi. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte si turnam peste faina. Adaugam esentele, zaharul, ouale, sare si framantam. Treptat se adauga laptele cald. Lasam aluatul la crescut timp de o ora, intr-un loc cald. Intindem o foaie de 5 mm grosime si se taie gogosi rotunde cu ajutorul unui pahar. Daca nu este suficient de crescut aluatul mai putem lasa gogosile pe blatul de lucru pana cresc. Prajim gogosile in ulei incins si se presara cu zahar pudra.


Gogosile aromate se servesc pe un platou, ornat cu frunze de menta si cu frisca, inghetata sau dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci