Gogosi cu branza

Gogosile cu branza sunt o alternativa delicioasa la clasica reteta culinara de gogosi. Pe langa umplutura fina de branza si forma gogosilor difera de cea clasica, rotunda.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gogosi cu branza

Ingrediente

  • Pentru gogosi:
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 200 g iaurt
  • 100 g zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 cub drojdie
  • 1 praf de sare
  • 200 ml apa minerala
  •  
  • Pentru umplutura:
  • cca 500 g branza de vaci proaspata
  • 100 g crema de branza
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina cu sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa. Adaugam untul moale, iaurtul si restul de ingrediente si incepem sa framantam adaugand treptat apa.
Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca intr-un loc calduros.
Intr-un alt bol branza o amestecam cu restul ingredientelor.
Dupa ce a crescut aluatul intindem coca intr-o foaie dupa care taiem bucati peste care adaugam umplutura in mijloc pe fiecare bucata.
Impaturim unind capetele presand bine cu degetele sau furculita.
Le prajim in baie de ulei pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbant.



Gogosile cu branza pot fi servite simple sau pudrate cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci