Se incalzesc putin 3 dl lapte, adaugam in el 30 g drojdie sfaramata si 1 lingura de zahar pudra. Cand drojdia dospeste, pregatim o coca de tarie medie
Se incalzesc putin 3 dl lapte, adaugam in el 30 g drojdie sfaramata si 1 lingura de zahar pudra. Cand drojdia dospeste, pregatim o coca de tarie medie din 50 g unt, 2 galbenusuri de ou, 1 paharel de rom, 1 varf de cutit de sare si 500 g faina, pe care o framantam foarte bine si obtinem o coca mai moale. Dospim la loc caldut pana se mareste cu 150%. Dupa care, intindem o foaie de grosimea unui deget. Decupam cu o forma de decupat gogosi sau cu un pahar, apoi acoperim cu un servetel de bucatarie si mai dospim cel putin 30 de minute. Gogosii se prajesc in ulei semi-fierbinte, pe foc uniform. Gogosii care au fost cu fata in sus pe tabla, ii punem cu fata la ulei. La inceputul prajirii acoperim vasul, apoi, dupa ce au fost intorsi gogosii, il descoperim. Gogosii prajiti se scot din ulei cu o lingura cu sita.
Alte retete recomandate:
Gogosi reteta
Prajitura cu foi de miere
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAm tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar...
Pastramă din mușchiuleț de porcPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii