Gogosile sunt un desert minunat, mai ales ca putem prepara si gogosi de post. Nu sunt deloc greu de preparat si sunt delicioase!
Se dizolva drojdia in putina apa calduta cu o lingurita de zahar. Intr-un castron mare se pune apa calduta, uleiul, zaharul si aromele si se amesteca pana se topeste zaharul. Peste compozitie se pune drojdia dizolvata si se adauga faina in ploaie pana devine un aluat elastic (nu prea tare).
Se lasa la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. dupa ce s-a dospit, se infaineaza o planseta si se intind foi de 1 cm grosime, se decupeaza forme si se mai lasa 15 min la dospit pe masa. Se frig in mult ulei incins.
Gogosile de post se servesc cu zahar pudra sau dulceata. Alte retete de post recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataM-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...
Desert prajitura desteapta cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii