Gogosile sunt un desert delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de gogosi sunt necesare urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, zahar pudra, ulei.
Pe planseta presarata cu faina se intinde din aluat de cozonac o foaie de grosimea unui deget. Se decupeaza cu paharul gogosile si se asaza pe un servet, pe alta planseta sau pe o masa. Se acopera si se lasa sa creasca de doua ori mai mari decat au fost. Se incinge ulei intr-o cratita sau intr-un ceaun si se pun gogosile sa se prajeasca, intorcandu-le cu furculita pe toate partile. In timpul prajitului, focul trebuie sa fie mic.
Cand sunt gata, se scot cu lingura si se presara zahar pudra vanilat. Se pot face umplute cu marmelada sau cu dulceata. In acest caz se pune pe mijlocul unei gogosi umplutura, se acopera cu alta gogoasa si se lipesc marginile. Apoi se prajesc.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:
Gogosi glazurate
Gogosi din kefir
Gogosi pufoase
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAm tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar...
Pastramă din mușchiuleț de porcPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii