Gogosi

Reteta Gogosi in aburi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Gogosi pentru pofticiosi cu glazura"
 
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un prosopel si se lasa la dospit aproximativ o ora.
Impartim aluatul in 12-14 bile,

ingrediente

ALUAT:
   500 G faina(eu am mai pus cateva linguri)
   1 praf de sare
   40 g drojdie proaspata
   75 g zahar
   75 g unt topit
   2 oua
   zeama de la 1/2 de lamaie
   coaja de lamaie
   1/4 l lapte
Mai aveti nevoie de:
   5 linguri de zahar
   500 ml de lapte
   25 g unt
CREMA DE VANILIE:
   un plic de praf de budinca cu gust de vanilie si preparati crema dupa instructiuni (eu asta am folosit)
sau faceti o crema din urmatoarele:
   5 galbenusuri
   7 linguri de zahar
   2 plicuri zahar vanilat
   1-2 linguri faina
   500 ml lapte

mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un prosopel si se lasa la dospit aproximativ o ora.


Impartim aluatul in 12-14 bile, pe care le lasam la crescut 10 minute.


In timpul asta intr-o oala mare si inalta care merge la cuptor punem cele 5 linguri de zahar si le topim, dupa care rotim oala ca sa tapetam si peretii vasului cu zaharul topit, mai punem 25 g unt si 500 ml lapte.


Apoi le punem in oala, o acoperim cu folie de aluminiu, se coace la 200 grade, intre 35-45 minute.


Trebuie sa aveti o oala inalta ca ele cresc foarte mult!



Se sevesc cu crema de vanilie.


Pofta buna!





Reteta Gogosi in aburi a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro





Alte retete de gogosi gasiti aici:


Gogosi cu nectarine


Gogosi din aluat pripit ,


Gogosi traista la cuptor
Incearca si Gogosi grecesti
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi in aburi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.