Gogosi moldovenesti cu prune

Apa se pune la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot, se adauga malaiul in ploaie. Dupa ce a fiert, se adauga faina de grau, amestecata cu grisul s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr gris
  • 100 gr faina de grau
  • 100 gr malai
  • putina sare
  • 1
  • 5 I apa
  • prune
  • unt

Mod de preparare

Apa se pune la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot, se adauga malaiul in ploaie. Dupa ce a fiert, se adauga faina de grau, amestecata cu grisul si cu sara si se lasa la fiert. Se ia de pe foc si se lasa asa pana a doua zi. Se ia cu mana uda cate putin aluat, se pune iin mijloc cate o jumatate de pruna, si se da apoi forma rotunda. Se pun gogosile astfel formate, la cuptor, dupa ce in prealabil au fost date prin putin pesmet fierbinte, amestecat ulei si zahar.


Se servesc calde.

Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Prajitura cu dovleac

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori