Gogosi

Reteta Gogosi moldovenesti cu prune

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Apa se pune la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot, se adauga malaiul in ploaie. Dupa ce a fiert, se adauga faina de grau, amestecata cu grisul s

ingrediente

   100 gr gris
   100 gr faina de grau
   100 gr malai
   putina sare
   1
   5 I apa
   prune
   unt

mod de preparare




Apa se pune la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot, se adauga malaiul in ploaie. Dupa ce a fiert, se adauga faina de grau, amestecata cu grisul si cu sara si se lasa la fiert. Se ia de pe foc si se lasa asa pana a doua zi. Se ia cu mana uda cate putin aluat, se pune iin mijloc cate o jumatate de pruna, si se da apoi forma rotunda. Se pun gogosile astfel formate, la cuptor, dupa ce in prealabil au fost date prin putin pesmet fierbinte, amestecat ulei si zahar.
Se servesc calde.





Alte retete de dulciuri:





Papanasi fierti


Prajitura cu dovleac


Prajitura cu visine
Incearca si Reţetă de preparare a papanaşilor cu branza proaspata de vaci
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi moldovenesti cu prune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.