Gogosi

Reteta culinara Minciunele sau scovergi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Minciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile clasice sa incropesc cateva minciunele si sa le servesc alaturi de o bere rece, in fata televizorului.

ingrediente

Ingrediente:
   2 oua intregi
   3 lg zahar
   100 gr untura proaspata ( se poate inlocui cu margarina)
   100 gr smantana (poate fi si iaurt gras)
   coaja de lamaie, esenta de rom sau vanilie
   1 praf de copt,
   1 praf sare
   faina cat cuprinde
   ulei incins pt imbaiat (prajit)
   zahar pudra pt coafat

mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se framanta, la inceput cu lingura, apoi bagam mana in functiune, pana se obtine un aluat nelipicios, nu f moale dar nici f tare. Se intinde o foaie de 4-5 mm, si se taie romburi, crestandu-se pe mijloc, intorcandu-se unul dintre colturi prin taietura, obtinandu-se astfel o forma rasucita. Se incinge uleiul, insa pe un foc domol, si se imbaiaza minciunelele. Cand sunt coapte, se scot pe un servetel absobant, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.
Minciunelele se servesc cu zahar pudra pe deasupra.


Reteta de minciunele sau scovergi a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Crs_tina.

Incearca si Gogosi umpluti
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele sau scovergi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite