Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasii sunt un desert foarte iubit si apreciat. Daca vei incerca aceasta reteta de papani cu branza cu siguranta iti vei dori sa o repeti.
Se pun toate intr-un castron si se pun deocamdata cam 10 linguri cu varf de faina. Se amesteca in castron la omogenizare, mai adaugati faina cat sa nu se lipeasca foarte tare de maini, si toti timpul sa aveti mainile pline cu faina ( e esential). Dupa aceea se incepe sa se framante mai bine, pana cand aluatul devine elastic, si atunci cand apesi pe el, isi revine.
Luam din el, aluat pentru 2 papanasi , si separat facem si doua bile, pentru mot. Cand sunt prajiti se ridica singuri la suprafata... se scot pe un servetel sa absoarba grasimea.
Dati papanasii regali cu zahar pudra, trantiti o lingura de dulceata sau smantana, puneti bila mai mica deasupra si dupa aceea gata.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii