Inghetata de trandafiri

Retete dietetice

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Inghetata de trandafiri

Ingrediente

  • 30 flori trandafiri de dulceata
  • 1/2 pliculet sare de lamaie
  • 300 gr zahar
  • 500 ml lapte dulce fiert
  • 300 gr smantana vrac, naturala

Mod de preparare

Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie, pana se sfarama bine, apoi se adauga zaharul, se amesteca si se pune vasul in frigider macar 24 de ore si, daca zaharul nu s-a topit, se mai amesteca pana se topeste.

Se pune la mixat compozitia de trandafiri, laptele dulce, smantana si se mixeaza la viteza potrivita, nu exagerat de mare, sa nu sara compozitia din robot, asa cam 10 minute, dupa care se pune compozitia intr-un vas de plastic si se da la congelator. Din cand in cand, se mai scoate si, cu o lingura de lemn, se amesteca usor in inghetata. Trebuie amestecat cel putin de vreo patru ori sa nu se cristalizeze inghetata. Se lasa la congelator cel putin zece ore, dupa care se poate servi cu putin sirop de trandafiri sau fara. Oricum, inghetata este divina ca gust, calitate si usor de pregatit.

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc