Inghetata de zmeura cu mascarpone

Inghetata de zmeura cu mascarpone este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de inghetata va trebuie 300 g de zmeura.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Inghetata de zmeura cu mascarpone

Ingrediente

  • 300 g zmeura
  • 200 g mascarpone (sau orice alta crema fina de branza)
  • 50 zahar
  • 200 g smantana (sau iaurt cremos)
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Inghetata de zmeura cu mascarpone este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de inghetata trebuie sa mixati zmeura cu zaharul ca sa obtineti un piure fin. Daca nu vreti sa aveti samburi atunci strecurati acest piure sau treceti-l printr-un tifon.
Dupa gust puteti pune mai mult sau mai putin zahar decat este indicat. Totodata zaharul il puteti inlocui cu miere sau indulcitor.
Peste piureul de zmeura, se pune smantana, mascarpone, esenta de vanilie si se omogenizeaza. Compozitia se toarna intr-o caserola si se da la congelator.
Dupa 30 minute se amesteca bine cu o furculita sau chiar cu mixerul. Se repeta acest procedeu la fiecare 30 minute timp de 2-3 ore. Procedeul ne garanteaza o inghetata fina, cremoasa, fara ace de gheata.


Inghetata de zmeura cu mascarpone se serveste in cupe decorate cu fructe intregi si frunze proaspete de menta.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru servirea inghetatei ar fi utile bolurile Nuova de la Kitchenshop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori