Bomboane de martzipan

Se rade martzipanul. Folosind mixerul amestecam martzipanul, untul, zaharul pudra, laptele condensat si nuca de cocos. Se acopera mixtura si se lasa l

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Bomboane de martzipan

Ingrediente

  • 210 gr martzipan
  • 230gr unt la temperatura camerei
  • 120 ml lapte condensat
  • 450 gr zahar pudra
  • 270 gr fulgi de nuca de cocos
  • 360 gr ciocolata alba
  • 2 linguri unt pentru glazura
  • 1 lingura amaretto-optional)

Mod de preparare

Se rade martzipanul.

Folosind mixerul amestecam martzipanul, untul, zaharul pudra, laptele condensat si nuca de cocos.

Se acopera mixtura si se lasa la frigider cel putin doua ore.

Se scoate si se fac bile de 2 cm diametru. Se pun pe o tava cu hartie pergament si se dau la congelator pentru aproximativ o ora.

Intrun vas, pe bain-Marie sa pun ciocolata alba si untul, se amesteca usor, se adauga culoarea preferata cate o picatura odata si se amesteca pana la omogenizare.

Cu o scobitoare se iau bomboanele si se dau prin ciocolata.

Cu o furculita se scot usor bomboanele din scobitoare.

Se lasa pe o farfurie in congelator pana cand se servesc si se aranjeaza frumos.


Reteta Bomboane de martzipan a fost propusa de MC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise