Ornamente torturi

Reteta Pasta de martipan

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tahini - pasta de susan (reteta video)"
 
Se amesteca migdalele macinate (daca sunt faina de migdale este si mai bine) cu zaharul praf.
Se face o adancitura in mijloc si se adauga sucul da lam

ingrediente

   450g migdale macinate
   460g zahar praf foarte fin macinat
   1 lingura suc de lamaie
   Â½ lingurita esenta de migdale
   2 oua intregi mici sau 2 albusuri de oua mai mari

mod de preparare

Se amesteca migdalele macinate (daca sunt faina de migdale este si mai bine) cu zaharul praf.


Se face o adancitura in mijloc si se adauga sucul da lamaie, esenta de migdale si atata ou sau albus de ou cat este necesar pentru a obtine o compozitie omogena ca o plastelina.


Se framanta putin martipanul obtinut, se da o forma ca de baton care se presara cu zahar pudra si se inveleste cu folie de plastic.


Se tine la frigider pana cand se foloseste ca umplutura sau decoratii pentru torturi.
Reteta Pasta de martipan a fost propusa de Carmen L





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Frunze si grilaj de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de martipan" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ornamente torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.