Pentru a prepara aceasta reteta de pasca cu branza de vaci si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: branza de vaca, stafide, margarina, faina, zahar, galbenusuri, smantana, drojdie, sare, zahar vanilat, esenta de rom, ulei.
La pregatirea aluatului, se inmoaie drojdia in apa calduta, se cerne faina, se freaca galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana. Se adauga zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizeaza. se imparte aluatul in 2 bucati.
Se face o foaie subtire care se aseaza pe fundul formei de copt. Cea de-a doua parte din aluat se imparte in 3 bucati. Din aceste 3 bucati se realizeaza o impletitura, care se va aseza de-a lungul peretilor formei de copt.
Kilogramul de branza se amesteca cu unt pana devine o crema. Galbenusurile se bat cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Se amesteca cu faina pana se omogenizeaza. Crema de branza se aseaza peste aluatul de pe fundul tavii de copt, avand grija sa nu se puna peste aluatul impletit de pe margine. Se unge deasupra cu un ou si se pune la cuptorul incins pentru 25-30 de minute.
Se face un sirop din apa si zahar. Dupa ce scoti din cuptor pasca, se unge cu acest sirop si se acopera cu un prosop.
Pasca cu branza si stafide poate fi servita dupa ce s-a racit putin.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataPrăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...
Prajitura cu gem de prune si aluat razuitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii