Dulciuri

Reteta Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:25m 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat (Reteta Video)"
 
Pasca este o reteta traditionala pentru meniul de Paste. Intotdeuna va fi pe placul persoanelor carora le place branza combinata cu stafide si smantana. Pentru reteta este nevoie de urmatoarele ingrediente: branza, stafide, cacao, margarina, lapte, praf de copt, oua, faina, coaja de lamaie.

ingrediente

Pentru aluat:
   un pahar faina
   ½ pahar zahar pudra
   1 ou
   100 g margarina
   2 linguri cacao
   1 plic zahar vanilat
   1 pahar lapte
   1 plic praf de copt
Pentru umplutura:
   500 g branza de vaci
   2 oua
   1 pahar zahar pudra
   80 g unt
   1 plic zahar vanilat
   coaja rasa de lamaie
   2 linguri faina
   100 g stafide
Penru glazura:
   3 linguri apa
   4 linguri zahar
   o lingura cacao
   o lingura unt
   o lingura nuca de cocos pentru ornat

mod de preparare

Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Incepem sa preparam reteta astfel: Margarina se freaca cu oul si zaharul, supa care se adauga faina, cacao, praf de copt stins cu zeama de lamaie, zahar vanilat si lapte (atat cat sa se obtina un aluat de consistenta unuia de chec). Pentru compozitia de pasca se freaca untul cu galbenusurile si zaharul, se adauga branza data prin sita, faina si mirodeniile. La final se adauga albusurile batute spuma si stafidele. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. 3/4 din aluat se pun la cuptor, pana se intaresc. Se pune crema de branza, apoi restul de aluat si se pune din nou la cuptor. Pentru glazura, se fierb toate ingredientele, iar cand pasca s-a racit se toarna glazura si se intinde cu un cutit. Se aseamana foarte bine cu pasca cu ciocolata.


Se serveste cu nuca de cocos.

Incearca si Profiterol
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.