Biscuiti, Walnut caramel bar cookies

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina se obtine o coca foarte tare. Intr-o tava in care am pus hirtie de copt, intindem al

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Biscuiti, Walnut caramel bar cookies

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana de faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 80g unt moale
  • 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 lingura ou batut usor
  • 1/4 lingurita vanilie (eu am folosit 2 plicuri zahar vanilinat)
  • Pentru topping:
  • 3/4 cana zahar
  • 1/2 cana frisca (vegetala am folosit eu)
  • 40g unt
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cana nuci

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina se obtine o coca foarte tare.

Intr-o tava in care am pus hirtie de copt, intindem aluatul cu degetele (eventual umezite cu putina apa) si il lasam la rece pentru circa 20 de minute.

Se coace apoi la 175 de grade celsius pina incepe sa se coloreze usor pe margine.

Se scoate din cuptor si se lasa in tava pina se raceste complet.

Intre timp, facem toppingul: se topeste zaharul intr-o craticioara, avind grija sa nu se arda.

Se adauga frisca lichida si se tine pe foc pina se dizolva tot zaharul caramelizat.

Se ia de pe foc, se adauga untul, vanilia, sarea si nucile, se toarna caramelul peste blatul racit complet.

Se da din nou la cuptor pentru 10-15 minute, pina incepe sa faca bulbuci. Se lasa la racit pentru o ora.

Se taie in bucati dupa pofta inimii.
Pofta buna!

Reteta Walnut caramel bar cookies a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuci gasiti aici:

TARTA CU PERE SI CREMA DE NUCI,

Rulada cu nuca,

Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!