Briose cu ciocolata si glazura/ Cupcakes

Briosele cu ciocolata si glazura/ Cupcakes sunt unele dintre cele mai versatile prajituri, cu care nu ai cum sa dai gres atunci cand vrei sa-ti faci copilul fericit.

Portii
16
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina de cozonac
  • 200 g de zahar
  • 50 g cacao pudra
  • 100 g stafide sau merisoare deshidratate
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de razatura de lamaie
  • 230 g de unt la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 220 g de smantana
  • 120 ml de lapte batut
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 2 linguri de fresh de lamaie
  • Pentru glazura:
  • 250 g de mascarpone sau crema de branza
  • 100 g de unt obligatoriu la temperatura camerei
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • 1/2 lingurita de coaja de portocala rasa
  • 150 g de zahar pudra

Mod de preparare

Amesteca faina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, sarea, razatura de lamaie si stafidele intr-un bol. Cu ajutorul unui robot de bucatarie amesteca untul si zaharul timp de cateva minute, pana ce obtii o crema. Adauga pe rand cate un ou si dupa ce le-ai incorporat pe fiecare in parte, adauga smantana, laptele batut, esenta de vanilie si fresh-ul de lamaie. Adauga treptat ingredientele lichide peste cele solide.

Pune hartii de briose in tava speciala de briose si umple formele cam trei sferturi. Incinge cuptorul la 180 de grade si coace-le timp de 15-20 min. Timpul poate sa difere in functie de performanta cuptorului. Ca sa te asiguri ca e totul in regula dupa 15 min poti face testul cu scobitoarea. Odata coapte, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.

Intre timp apuca-te de crema: amesteca untul cu mascarpone sau crema de branza, semintele de vanilie si coaja de portocala. Adauga treptat zaharul pudra si continua sa amesteci. Cand s-a dizolvat tot zaharul si-ai obtinut o compozitie omogena, pune totul intr-un poche si lasa-l la frigider pana ce briosele s-au racit complet.

Decoreaza briosele cu aceasta glazura, si pentru un plus de aspect ii poti pune putina ciocolata rasa pe deasupra sau orice alt element de decor pe care-l preferi.

Sper ca ti-a placut varianta mea de briose. E un desert usor pe care-l poti pregati cu minimum de ingrediente si maximum de imaginatie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Fasole verde cu ciocănele de pui la Multicooker
Bucataras.RO

Fasole verde cu ciocănele de pui la Multicooker

Laurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...

Fasole verde cu ciocănele de pui la Multicooker
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola