Briose cu ciocolata si glazura/ Cupcakes

Briosele cu ciocolata si glazura/ Cupcakes sunt unele dintre cele mai versatile prajituri, cu care nu ai cum sa dai gres atunci cand vrei sa-ti faci copilul fericit.

Portii
16
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina de cozonac
  • 200 g de zahar
  • 50 g cacao pudra
  • 100 g stafide sau merisoare deshidratate
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de razatura de lamaie
  • 230 g de unt la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 220 g de smantana
  • 120 ml de lapte batut
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 2 linguri de fresh de lamaie
  • Pentru glazura:
  • 250 g de mascarpone sau crema de branza
  • 100 g de unt obligatoriu la temperatura camerei
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • 1/2 lingurita de coaja de portocala rasa
  • 150 g de zahar pudra

Mod de preparare

Amesteca faina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, sarea, razatura de lamaie si stafidele intr-un bol. Cu ajutorul unui robot de bucatarie amesteca untul si zaharul timp de cateva minute, pana ce obtii o crema. Adauga pe rand cate un ou si dupa ce le-ai incorporat pe fiecare in parte, adauga smantana, laptele batut, esenta de vanilie si fresh-ul de lamaie. Adauga treptat ingredientele lichide peste cele solide.

Pune hartii de briose in tava speciala de briose si umple formele cam trei sferturi. Incinge cuptorul la 180 de grade si coace-le timp de 15-20 min. Timpul poate sa difere in functie de performanta cuptorului. Ca sa te asiguri ca e totul in regula dupa 15 min poti face testul cu scobitoarea. Odata coapte, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.

Intre timp apuca-te de crema: amesteca untul cu mascarpone sau crema de branza, semintele de vanilie si coaja de portocala. Adauga treptat zaharul pudra si continua sa amesteci. Cand s-a dizolvat tot zaharul si-ai obtinut o compozitie omogena, pune totul intr-un poche si lasa-l la frigider pana ce briosele s-au racit complet.

Decoreaza briosele cu aceasta glazura, si pentru un plus de aspect ii poti pune putina ciocolata rasa pe deasupra sau orice alt element de decor pe care-l preferi.

Sper ca ti-a placut varianta mea de briose. E un desert usor pe care-l poti pregati cu minimum de ingrediente si maximum de imaginatie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Salata rece de paste
Bucataras.RO

Salata rece de paste

o salata rapida si buna

Salata rece de paste
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise